4 350 Ft

5 készleten

SZIEGL
Jónás
száraz
fehér
2020

Az idei évben megszületett a birtok első fehér házasítása, amit hívhatnánk a falu fehér borának is, mely a különböző dűlők és fajták sokszínűségéből fakadóan, hűen mutatja be Hajós legszebb arcát.  Már a színe is árulkodik a valószínűsíthető aromavilágáról, mely zöldes árnyalattól a citromsárgáig mozog, melyet a lebegőseprő krémessége árnyal.  Sokrétű, komplex aromavilágát a levegő hatására fokozatosan elénk tárja, melyben felfedezhető a zöldalma, zöld körte, lédús őszibarack, bodzavirág, akácméz, citrom, papaya, zsálya, fehérbors. Ízében, szinte rághatóan gazdag, szétszálazhatatlan gyümölcseit, fűszereit, finom krémességét a frissítő savai remekül egyensúlyozzák, ezáltal késztetve a következő korty elfogyasztására. Fogyasztását 11-13 Celsius fokon ajánljuk.

Technológiai leírás:

Fehér házasításunkat 4 szőlőfajtából raktuk össze:

55 %-ban Olaszrizling adja a gerincét a Herreberg és Hársfás-út dűlőből, melyet 4 szüreti időpontból, tartályban tornyosan erjesztve és érlelve készítettünk.

20 %-a Rajnai Rizling a Csákányos dűlőből két szüreti időpontból, amit részben egészfürtös préseléssel, részben 2 napos héjon áztatással dolgoztuk fel, majd egy használt 500 l-es hordóban finomseprőn érleltük.

20%-a Hárslevelű a Herreberg dűlőből, melyet hamburger módszerrel 4 napot erjesztettük majd préselés után, használt 500 L-es hordóban finomseprőn érleltünk.

5 %-a Fűszeres Tramini a Hársfás-út dűlőből melyet egészfürtös préselés után, használt 500 L-es hordóban finomseprőn érleltünk.

6 hónap érlelés után a tételeket összefejtettük, majd derítetlenül, szűretlenül 15 mg kén hozzáadásával lepalackoztuk.

Szőlő fajta
olaszrizling, rajnai rizling, hárslevelű, tramini
Pincészet
Sziegl Pince
Borvidék
Hajós-Baja

Szüretelés éve
2020
Szőlő fajta
olaszrizling, rajnai rizling, hárslevelű, tramini
Pincészet
Sziegl Pince
Borvidék
Hajós-Baja
Szüretelés éve
2020
Palack űrtartalom
750ml
Alkohol tartalom
Tárolása
natúr
Dugó fajtája
parafa
Palack űrtartalom
750ml
Alkohol tartalom
Tárolása
natúr
Dugó fajtája
parafa

GYORS ÉS INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

A rendelésedet 2 munkanap alatt kiszállítjuk futárszolgálattal és a szállítás ingyenes.

BIZTONSÁGOS ONLINE FIZETÉS

Az oldalunkon minden szükséges lépést megtettünk, hogy a létező legnagyobb biztonságban tudd az adataidat.

MAGYAR TERMELŐI BORÁSZATOK

A borválasztékban kizárólag a legkiválóbb magyar termelői borok találhatóak meg.

SOMMELIER TÁMOGATÁSA

Bor kínálatunkat felsőfokú WSET-tel rendelkező sommelier segítségével állítottuk össze.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A leggyakoribb kérdések és válaszok
Átlagosan 2 munkanapon belül, de Magyarországon belül 4 munkanapon belül garantáljuk, hogy kiérkezik a termék. Budapesten belül, akár már aznap és hétvégén Budapesten is kiszállítunk. Külföldre sok kb 1-2 hét alatt érkezik meg a csomag.
Törési garancia: Ha a szállítás közben megsérül a termék, úgy a terméket újra küldjük, vagy visszafizetjük az árát.
Minőségi garancia:A minőség garanciát, hibás bor kapcsán vállalunk. Ezt a bort visszaküldve és bevizsgáltatva tudjuk eldönteni, valóban hibás volt-e. Fontos, hogy a borból legfeljebb 200 ml hiányozhat és eredeti dugót is kérjük vissza hozzá.
Mivel online bor vagyunk és pincénket csak tárolásra használjuk ezért csak online lehet megrendelni a borokat. Próbáljuk minél több információval segíteni a vásárlót, hogy anélkül is jól tudjon dönteni, hogy kezébe veszi a palackot. Bármilyen felmerülő kérdésre örömmel válaszolunk.

10.000 Ft vásárolás felett ingyenes Magyarország egész területén.
A külföldi szállítási költségek kapcsán, pedig az országot kiválasztva tudhatod meg, mennyi a szállítási költség

Nincs mennyiségi korlát, de egy csomagban maximum 6 palack bort lehet biztonságosan elpostázni. Ettől nagyobb mennyiségű borcsomag esetén több csomagban küldjük, de az érkezése egy időben fog történni.