Mennyibe kerül a jó bor?

Készítettünk egy elemzést, ami közel 100 magyar fehér, rosé és vörösbort tartalmazott, évjárattól, termőterülettől, névtől, típustól eltérően. A célunk az volt, hogy megvizsgáljuk, átlagosan milyen árú borok mennyire jó minőségűek lehetnek.

Talán nem lesz meglepetés, ha megjegyezzük azt is, a felmérés során nem csak azt figyeltük meg, hogy minél régebbi évjáratú a bor, annál drágább, de sokszor az árba beletartozik a márkanévtől, az elért díjakon keresztül az is, hogy a borászok milyen címkét terveztetnek a borhoz. Egy szó mint száz: sok minden hozzájárul ahhoz, hogy végül mekkorára kell nyitnunk a pénztárcánkat.

Mielőtt azonban megosztanánk a tapasztalatainkat, fontos leszögezni, hogy mindenkinek más az ízlése, tehát előfordulhat, hogy ami másnak ízlik, nekünk kevésbé – vagy fordítva.

1. Olcsó borok, árkategória: 1000 Ft – 3500 Ft

Az első kérdésre válaszolva, az elemzésünk szerint, olcsó bor is lehet jó bor. De kisebb a lehetősége, hogy jó bort találjunk az olcsóbb árkategóriájú nedűk között, mint, hogy rossz bort válasszunk drágább borok közül.

Öt hasonló árkategóriájú borból egy volt jó minőségű. Amit találtunk, nem haladta meg az 1.690 Ft-ot, mégis minőségiként tartjuk számon.

2. Közepes árú borok, árkategória: 3500 Ft – 10 000 Ft

Ennél a kategóriánál kijelenthetjük, hogy 5-ből 4,5 jó minőségű – egyet inkább a jobb, mintsem a rosszabb kategóriába sorolnánk.

Biztosan jó minőségű borért mi inkább ezt a kategóriát ajánljuk. Nézd meg a webshopunkat, ahol prémium borokat vásárolhatsz, garantáltan nem fogunk csalódást okozni!

3. Magas árkategóriájú borok, 10 000 Ft-tól

A nagyon drága borok általában az évjáratuk, minőségük, limitáltságuk miatt drágák. Azonban kijelenthetjük, hogy hatalmas különbséget egy laikus nem tapasztal a kóstolás során.

Éppen ezért, az ebben a kategóriában megtalálható alkoholokat általában a borszakértők vagy a borgyűjtők vásárolják. Mindenesetre legalább egyszer érdemes kipróbálni ezt, hogy megtapasztaljuk! Prémium borok szintén elérhetőek a honlapunkon, válassz a kínálatunkból!