Hogyan ajándékozzunk bort?

Készítette: Máhig Blanka Júlia

Válaszolva a kérdésre, az első és legfontosabb: legyünk tisztában azzal, milyen bort kedvel az a személy, akit meg szeretnénk ajándékozni. Elsősorban talán azt érdemes tudni, az édes vagy a száraz bort szereti az illető.

További szempont lehet a típus, a termőhely, a borászat vagy az évjárat – amennyiben van egy különleges emléketek, pazar ajándék lehet összekapcsolni egy üveg borral!

Akármilyen úton is indulunk el, érdemes olyan helyen keresgélnünk, ahol a preferenciák felmérését követően, kellő szakértelemmel segítenek a választásban. Leginkább webshopokat (Liberpack weboldalunkat), borüzleteket, borászatokat érdemes felkeresni – nem a hipermarket a legideálisabb választás.

Ha megteheted, hogy nem csak egy fajta bort vásárolj, érdemes az adott térségből többet választani vagy adott típusból csomagot keresni. Legyünk merészek! A különlegesebb borok mindig nagyobb sikert aratnak. Nálunk gondosan válogatott borok kaphatóak, a legújabb bortrendeket követve.

– Ajándék barátnőnek: egy friss, gyümölcsös sárgamuskotályt ajánlanánk, mint a Sanzon Fleur, de ha az édes borokat kedveli, a Trópusokra utazhatunk a Somló Kincse Hárslevelű borával.


– Ajándék barátnak: különleges kéknyelűt vásárolnánk, mint amilyen a Válibor Kéknyelű, zöldalmás-citrusos jegyeivel, vörösborok esetén pedig a tölgyfahordóban érlelt Válibor Syraht.


– Ajándék ügyfélnek, főnöknek: a férfiaknál gyakrabban fordul elő, hogy a száraz borokat preferálják, így bátran választhatunk vörösbort, például a Malatinszky Cabernet sauvignont. Nőknek egy édes desszertbort javasolnánk: a Disznőkő Tokaji aszúját.


Ajándék ünnepségre, partira: eljött a gyöngyöző borok ideje! A Bencze Birtok Blanc de Noir “R” Brut Nature itala kiváló választás lehet.

Mi különösen figyelünk arra, hogy a megfelelő szűréseket alkalmazva, rátalálj a számodra legkedveltebb fajtára! Ha kérdésed van a borokkal kapcsolatosan, fordulj hozzánk bizalommal!