BLOG

A fröccs

“Fölfelé megy borban a gyöngy; Jól teszi. Tőle senki e jogát el Nem veszi.”(Vörösmarty Mihály) A fröccs, mint HungarikumMár az ókorban is kevertek a vízhez

Tovább olvasom »

Mikor jó a bor?

Már az előző cikkünkben szót ejtettünk arról, hogy a bor minősége nem csupán az ártól függ – sokkal több minden játszik szerepet abban, hogy befejezésképpen

Tovább olvasom »

Mennyibe kerül a jó bor?

Készítettünk egy elemzést, ami közel 100 magyar fehér, rosé és vörösbort tartalmazott, évjárattól, termőterülettől, névtől, típustól eltérően. A célunk az volt, hogy megvizsgáljuk, átlagosan milyen

Tovább olvasom »

10 tudnivaló a tanninról

A tanninok polifenol vegyületek. Vizes oldatban képesek az alkaloidok, a zselatin és egyéb fehérjék kicsapására. Megtalálhatók fakéregben, gyökerekben, levelekben és gyümölcsökben is. Ételeket tekintve így

Tovább olvasom »

A badacsonyi úribor: a kéknyelű

“A badacsonyi földnyelv, vékonyuló hegyén a jegenyék bozontos, ám szabályos gyertyái. Távolodó, kékbe foszló hegykúpok. A szépség megmagyarázhatatlan ellentéte az emberi világgal. A természet, ez a

Tovább olvasom »